Sjokoloade må smeltes langsomt, hvis ikke "brenner" den seg, og får en uønsket smak og konsistens. Bruk vannbad (dvs, en glass- eller metallbolle oppå en kjele med småkokende vann i bunnen) eller mikrobølgeovn på lav effekt.
En enkel dessert du vil bli husket for, er sjokoladefondant, som er en slags sjokolade-muffin som er flytende inni.
Sjokoladefondant med kokossorbet og pasjonsfrukt
- 300 g mørk sjokolade (f.eks. Valrhona Manjari)
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 170 g mel
- 8 egg
- 6-8 pasjonsfrukt
- Kokossorbet
Rasp sjokoladen og smelt med smøret i en kjele på middels varme. Unngå at blandingen blir veldig varm (da ødelegger du sjokoladen). Bland alle ingrediensene, bruk gjerne en kjøkkenmikser. Avslutt med mel og så eggene, ett og ett, helt til slutt. Hell i smurte former (kaffekopper, store muffins-former, ringer fôret med bakepapir, etc) og sett kaldt.
Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innmat, mos med stavmikser, og sil i dørslag. Kok opp med ca 100 g sukker og avkjøl. Hell på artig spruteflaske e.l.
Kjøp kokossorbet hos din favoritt-konditor eller lag selv hvis du er heldig og har ismaskin (i så fall trenger du en kokosnøtt).
Stek fondantene på 200 grader til de sprekker i overflaten. VIKTIG: Fondantene skal serveres mens de er flytende inni. Pynt med kokossorbet og pasjonsfrukt-coulis.