15. desember 2008

Egg og bacon

Det er litt med bacon som det er med sjokolade. Du får det du betaler for. Storprodusenter av Svin bruker ofte (billig) fôr som inneholder fiskefett, noe som kan tilføre en tranaktig smak på kjøttet (har du noen ganger tenkt over at det lukter fisk når du steker bacon?) Selv synes jeg produsenten Grøstad lager det beste baconet vi får kjøpt i norske butikker. Er du virkelig avansert, kan du kjøpe italiensk "Pancetta", et slags luksusbacon tilgjengelig i enkelte spesialforretninger i Oslo.

Her er en oppskrift på en egg- og bacon-salat, som kan være et supplement til sild og gårsdagens ribbe på julefrokostbordet.

Egg- og bacon-salat
2 dl Aioli
1 dl Creme Fraiche
4 hardkokte egg
2 stilker vårløk
3-4 skiver stekt bacon

- Bland aioli og creme fraiche
- Finhakk rå vårløk, rør inn
- Del eggene to ganger i en eggedeler: Del først på vanlig måte, snu deretter det delte egget 90 grader og del en gang til. Rør inn
- Hakk baconet, rør inn

Holdbarheten til denne blandingen avhenger først og fremst av eggene (til Aiolien) og Creme Fraichen, men den burde holde seg iallefall én uke. Smaker godt på f.eks. hjemmelaget knekkebrød med agurk.