5. januar 2010

Lokal oppvarming med sjokolade

Det skrives mye om å tine frosne vannrør for tiden, men lite om å tine en stakkar som har vært utendørs. Åshild foreskriver kakao med krem, på sofaen med teppe. Slankingen tar vi imorgen.

Ingredienser (til 2 frosne personer):
  • ca 60-70 gram mørk sjokolade (med ca 60-70 prosent kakao)
  • 5 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2-3 ss sukker (avhengig av hvor søtt du liker det)
Forvarm koppene ved å helle i kokende vann. Kok opp melken, la den kjøle seg ned noen minutter mens du hakker sjokoladen. Bland kremfløte med sukker, pisk nesten helt stivt. Rør sjokolade inn i melken, hell i de varme koppene og topp med krem.

Den observante leser legger merke til at sukkeret befinner seg i kremen, og ikke i kakaoen. Sukker i begge deler blir for søtt.

Anbefalt tilbehør til denne retten er nybakte rosinboller ..