11. juli 2011

Bølgebrus med bringebær

Norske bringebær blir gode når sommerens brusende kvelder setter seg. Dette er desserten for den late sommerkokk, som etterpå vil ut og lyse etter krabber ..


Ingredienser:
(Til 4 personer)
  • 400 - 600 gr bringebær
  • ca 3 dl yoghurt naturell
  • 4-8 ss melis
  • 4 ts honning
  • 1 vaniljestang (kan sløyfes)
  • 10 mynteblader (kan sløyfes)
Skjær vaniljestangen på langs til to strimler. Skrap ut frøene inni stangen med en teskje, og bland med yoghurten og 4 ss melis.

Smak så på yoghurtkremen sammen med et bringebær. Legg spesielt merke til syrligheten i bæret, som du vil tilpasse sødmen i kremen: Bland inn melis helt til smaken av yoghurt og bær sammen fremstår søt.

Anrett på tallerkener, og drypp ca. en teskje honning over hver porsjon. Pynt gjerne med melisdryss og noen mynteblader, om du har dette for hånden.

Vinanbefaling: Moscato d'Asti.