Ingredienser til 6 personer:
- 1,4 kg skreifilet
- En pakke bacon
- 1/2 sellerirot
- 1-2 ts Dijon-sennep
- 1 sitron
- 1-2 dl matfløte
- ca 200 g smør
- Ca 10 babygullrøtter
- 1 purre
- 1 hodekål
- Ca 2 ss soyasaus
- 2 laurbærblad
Skrell sellerirot, skjær i biter og kok i vann til møre. Mos med stavmikser og tilsett fløte og smør til glatt puré. Smak til med Dijon-sennep, sitron og salt.
Fintsnitt bacon og stek i tørr teflonpanne. Sil av fett fortløpende. Målet er helsprø, små bacon-biter.
Skjær "skalper" av hodekål og stek i panne. Begynn å steke på høy varme slik at stykkene blir litt svidd. Skru ned varmen og la dem bli gjennomstekt slik at den rå kålsmaken forsvinner. Vær forsiktig med stykkene slik at de ikke løser seg opp.
Smelt smøret i en kjele.
Kok opp vann i en stor kjele sammen med laurbærblader. Skjær skreifilet i porsjonsstykker. La stykkene trekke i vannet (dvs at vannet akkurat ikke koker) i ca 5 minutter.
Anrett garnityret på tallerkener mens fisken trekker. Legg fisken på kålstykkene, og bacon og purrestrimler på fisken. Legg puré, gullrot, smør og dråper med soyasaus rundt det hele.
Vinforslag: Rød burgund.