Som matblogger har jeg naturligvis tilsvarende glede av å relatere mine råvarer til en statsministertabbe. Are Kalvø og alle andre som har uttalt seg om denne saken - ca 4.5 millioner nordmenn - har nemlig oversett godbiten i denne kongelige farse.
Jens spiste kongekrabbe i Davos i januar |
Kongekrabbe "Jens" med syrlig saus
Ingredienser (til 2 personer):
- To ben rå kongekrabbe (kjøp alltid rå kongekrabbe og stek den selv)
- Smør til steking
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 flaske tørr hvitvin
- 1 ss worcester-saus
- 1-2 ts "minced chili" (finnes på glass i de fleste butikker nå)
- 3 ss honning
Lag saus ved å smelte honning til lys karamell i en kjele. Hell over hvitvin og kok inn til sausen smaker syrlig. Rør inn worcester og smak til med chili. Sausen skal være søt, sterk og syrlig. Til slutt rører du inn en klatt smør. Sausen må ikke koke etter dette.
Skjær krabbekjøttet i stykker som passer til en munnfull. Knus hvitløkfeddet og la det ligge noen minutter med smøret i en middels varm panne. Salte og pepre krabbekjøttet før du steker det. Legg i de minste stykkene etterhvert - de har kortere steketid.
Legg stykkene på varme tallerkener og øs over saus.
Til en slik kongelig rett kan man servere sjampanje i glasset.